مواد غذایی که باعث ایجاد جوش و آکنه میشوند را بشناسید

مواد غذایی که باعث ایجاد جوش و آکنه میشوند را بشناسید

ارتباطی بین رژیم غذایی و بروز آکنه موضوعی بحث برانگیز است که اخیراً مطالعاتی روی این مقوله در حال انجام است؛ در ادامه ۴ غذایی که بر بروز آکنه تأثیر می‌گذارند اشاره می‌کنیم.

فست‌فود‌ها

جوش به شدت با رژیم غذایی دارای کالری و کربوهیدرات وابسته است، فست‌فود‌هایی مانند برگرها، ناگت، هات‌داگ، سیب‌زمینی سرخ کرده، نوشابه و میلک شیک‌ها یکی از رژیم‌های غذایی غربی و پر خطر از لحاظ آکنه هستند.

مطالعه‌ای روی پنج هزار نوجوان چینی نشان می‌دهد که غذا‌های دارای چربی زیاد ۴۳ درصد امکان بروز جوش را افزایش می‌دهد و به طور مؤثر خوردن فست‌فود ۱۷ درصد، احتمال ابتلا به این عارضه را تسریع می‌کند، مطالعه جداگانه دیگری روی ۲ هزار و ۳۰۰ مرد ترکیه‌ای نشان داده مصرف همبرگر و سوسیس ۲۴ درصد خطر بروز آکنه را افزایش داده است.

هنوز به طور واضح مشخص نیست که چرا خوردن فست‌فود‌ها منجر به افزایش ابتلا به آکنه می‌شود، اما برخی محققان معتقدند که به دلیل تأثیر بر بیان ژن و تغییر سطح هورمون این عارضه رخ می‌دهد با این حال مطالعات فعلی فقط ارتباط بین الگو‌های رژیم غذایی و آکنه را نشان می‌دهد، اما برای بروز این عارضه دلیلی مطرح نشده است.

لبنیات

بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف محصولات لبنی و شدت بروز آکنه در نوجوانان را مورد بررسی قرار دادند علاوه بر آن مطالعه دیگری ارتباط میان مصرف منظم لبنیات و بروز آکنه در بزرگسالان را مورد بررسی قرار می‌دهد که نشان می‌دهد افرادی که مصرف منظم این محصول را دارند چهار برابر بیشتر به آکنه دچار می‌شوند.

این مطالعات تا کنون ارتباط بین مصرف لبنیات و آکنه را نشان می‌دهد و دلیل علت و معلولی آن را مشخص می‌کند در واقع هنوز مشخص نیست که مصرف مواد لبنی چگونه منجر به آکنه می‌شود، اما چندین نظریه در این زمینه وجود دارد.

شیر به عنوان ماده‌ای برای افزایش انسولین شناخته می‌شود که می‌تواند بر شدت بروز آکنه تاثیر گذار باشد علاوه بر آن شیر گاو حاوی آمینو اسید‌هایی است که باعث تولید بیشتر IGF۱ (محصولات کبدی) می‌شود، این موضوع به افزایش ابتلا به آکنه می‌انجامد البته هنوز مشخص نیست که چرا لبنیات بر تشدید جوش و آکنه تاثیر دارد، اما ارتباط بین این دو عامل مشخص شده است.

غذا‌های غنی از چربی امگا ۶

رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای حاوی اسید‌های چرب امگا ۶ مانند دیگر رژیم‌های غذایی با افزایش التهاب و آکنه ارتباط مستقیم دارد این موضوع به دلیل رژیم‌های غذایی غربی اغلب حاوی مقادیر زیادی از ذرت و سویا هستند که این غذا‌ها منبع غنی از امگا ۶ محسوب می‌شوند علاوه بر آن ماهی و گردو حاوی چربی امگا ۳ است که عدم تعادل میان اسید‌های چرب امگا ۳ و اگا ۶ بدن را دچار التهاب کرده و همین عامل از شدت آکنه می‌افزاید البته اسید‌های چرب امگا ۳ به تنهایی التهاب را کاهش داده در نتیجه میزان بروز آکنه کم می‌شود.

غذا‌های حساسیت‌زا

گاهی آکنه به عنوان یک بیماری التهابی محسوب می‌شود و در این شرایط دارو‌های ضد التهاب کورتیکو و استروئید‌ها و درمان‌های این چنینی برای جلوگیری از بروز آکنه موثر واقع می‌شود چرا که موجب کاهش مولکول‌های التهابی بدن می‌شود یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش التهاب پوست از طریق شناخت حساسیت‌های غذایی و جلوگیری از مصرف آنهاست.

حساسیت غذایی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه ماده غذایی را به عنوان یک تهدید می‌شناسد و علیه آن حمله می‌کند این موضوع باعث می‌شود تا سطح مولکول‌های پروتئینی بدن افزایش یابد بنابراین آکنه در بدن تشدید می‌شود.

غذا‌های متعددی وجود دارد که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده است تا بهترین راه تشخیص نسبت به محرک بودن این غذا مشورت با متخصص تغذیه و پس از شناسایی ماده غذایی حذف آن از رژیم است.

تست‌های حساسیت غذایی مانند تست MRT التهاب مربوط به هر غذا را نشان می‌دهد علاوه بر آن یافته‌هایی ارتباط بین التهاب و آکنه وجود دارد، اما دراین مطالعات چگونگی تأثیر این التهاب بر بروز آکنه مشخص نشده است.

0 نظرات

نظرتان درباره این نوشته

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *